Zeeland

The Netherlands Zeeland
Vliegles.nl

Flying lessons

Trike vliegen

Terneuzen · Vliegles.nl

Trike vliegen is een vorm deltavliegen, maar dan met motor. De deltavliegers zie je vaak in de bergen, dan wordt er gevlogen zonder motor. Bij deze variant vlieg je samen met de piloot in de trike, met een propellor achterop. ## Locatie Er wordt gestart op de grens met België en Nederland, iets ten zuiden van Terneuzen. Je vliegt zo de grens over en je pakt zo een stukje België mee! Het is erg leuk om een mooie vlucht te maken over Zeeuws-Vlaanderen of Noord-België. In overleg met de piloot bepaal je zelf waar je heen vliegt. Onderaan deze pagina vind je een [kaart](/trike#card-map), daar zie je hoe ver je ongeveer kunt vliegen. ##Trike vliegen Het vliegen in een trike is heel anders dan in een vliegtuig. De trike wordt bestuurd met de handlebar; de driehoekige buis of trapeze. Hiermee wordt de grote deltavleugel bestuurd door middel van gewichtsverplaatsing. De open cockpit zorgt voor een geweldig uitzicht en de relatief lage snelheid van zo’n 80 tot 110 kilometer per uur geeft de inzittenden alle tijd om van de omgeving te genieten. Deze vorm van vliegen wordt vaak vergeleken met motorrijden. Je zit in de open lucht, je voelt de wind en je hoort de geluiden op de grond. Dit alles geeft een geweldig gevoel van vrijheid. ## Het is zover Je begint de vlucht altijd met een korte uitleg en veiligheidsbriefing. Hij vertelt vol enthousiasme over zijn passie en legt bij de trike de basis van het trike vliegen uit. De piloot geeft antwoord op al je vragen, hij vertelt hoe de trike in de lucht blijft en hoe het allemaal werkt met de handlebar. Dit gedeelte duurt ongeveer 10 minuten, ongeacht hoe lang je gaat vliegen. Wanneer je samen met de piloot gecontroleerd hebt of de trike klaar is voor vertrek is het tijd om te gaan. Je vertrekt vanaf een grasbaan, wat bijdraagt aan het gevoel van vrijheid. Je gaat steeds sneller over het gras tot jullie ineens los zijn. Het zal je verbazen hoe snel de trike klimt, dit komt door het lage gewicht in combinatie met de vrij krachtige motor. Omdat de trike relatief langzaam en laag vliegt heb je een fantastisch uitzicht. Je kan vliegen over natuurgebieden, een stuk langs de kust of misschien wel over je eigen huis. ### Extra opties ## Opmerkingen * In verband met de thermiek wordt er op thermische dagen de eerste 3 uur na zonsopkomst en de laatste 3 uur voor zonsondergang gevlogen * Na afloop krijg je een oorkonde met een drankje om te proosten op je eerste trike vlucht * De gekozen tijd is de tijd in de trike. Reken ongeveer 20 minuten voor de uitleg en voorbereiding en dergelijke * Er wordt alleen gevlogen bij voldoende zicht en als het niet te hard waait * Bel op de dag van je vlucht de locatie of we veilig kunnen vliegen. Je ontvangt het telefoonnummer bij je reservering * Dit arrangement is ook te volgen voor engelstaligen

5.0 (13)  · 
Verified
€ 69
€ 69

About Vliegles.nl

City Terneuzen
Country The Netherlands
Website www.vliegles.nl     Checked on October 16, 2021

Reviews

Gerard Jansen (80)
Trike vliegen

Een ervaring die ik niet snel zal vergeten, cadeau gekregen op mijn 80 ste verjaardag, omdat ik al dikwijls had gezegd dat ik dat nog wel eens zou willen. ik heb een mooie vlucht gehad met Eric, een stuk langs het kanaal Terneuzen Gent, over de schelde om Terneuzen heen via verschillende dorpen weer terug, heel mooi om alles vanaf +/- 150 meter hoogte te bekijken ik heb er erg van genoten Gerard Jansen.

De uitleg vooraf, het opstijgen, het aanwijzen van en het herkennen van de mooie punten en plaatsen tijdens de vlucht door Eric. de communicatie met Eric over het afspreken van de beste datum, wat geleid heeft met verschillende afzeggingen tot een heel mooie vlucht, om nooit te vergeten.
Jan (43)
Trike vliegen

Een fantastische ervaring met piloot Eric! Mooi om met de trike zo snel in de lucht te hangen en dan Zeeuws-Vlaanderen te bekijken vanuit de lucht. Piloot Eric is een uitstekende gastheer.

Piloot Eric; vriendelijk, enthousiast en goede verteller over het delta-trikevliegen.
Melanie en anton (2021)
Trike vliegen

We hebben een super leuke ervaring op gedaan was echt een top vlucht en een hele vriendelijke instructeur eric belaert

De ervaring zelf was super en super tof dat we t zelf mochten besturen
Rino van der Waarden (68)
Trike vliegen

Fantastische ervaring. Eric is een zeer ervaren piloot en een prettig mens in de omgang. We zijn door zijn info uitgebreid ingewijd in het trike vliegen en hebben veel van de omgeving gezien in eagle eye view. Absolute aanrader.

Vooral de naakte vliegervaring. Je voelt je net een vogel in de lucht
Ruben (21)
Trike vliegen

Spannend en heel indrukwekkend. Eric (de piloot) maakte de hele ervaring compleet met een interessante en leuke uitleg

Write a review about Vliegles.nl

Map